Dat werkt efficiënt

, DP World Antwerp Gateway

DP World Antwerp Gateway

TES Industrial Systems heeft van DP World Antwerp Gateway de opdracht gekregen om de frequentieomvormers voor twee containerkranen te vervangen.

De frequentieomvormers (Masterdrive) waren na 14 trouwe jaren aan vervanging toe. De huidige serie master-aandrijvingen bevindt zich in de “uitfasering”. Om onverwachte stilstanden van de kraan zo klein mogelijk te houden, heeft TES Industrial Systems B.V. de besturingen vervangen door de nieuwe Sinamics serie. Dit was mogelijk zodat alle nieuwe regelaars zo werden voorbereid dat ze betrokken waren bij software en hardware “Retrofit”. Dankzij de voorbereidingsvoorbereiding voor engineering en montage zijn de besturingen op de kraan in zeer korte tijd succesvol vervangen en was de stilstand minimaal.

Jurgen van Remoortere – Manager Automatisering: “We zijn zeer tevreden en enthousiast over de professionele aanpak van TES. Bij de start van het projectgesprek was het duidelijk wat onze eisen en verwachtingen waren, waaraan TES volledig voldeed. Ze hebben dit project voorbereid, gedocumenteerd en georganiseerd met een kritische blik op veiligheid en effectiviteit. De projectleider, voorman en monteurs hebben zeer professioneel gewerkt, geheel volgens de gemaakte afspraken. Door samen een gedetailleerd veiligheids-, werk- en testplan op te stellen is het ons gelukt om de kraan vanaf dag één 100% operationeel in te zetten. Met het oog op deze feiten hebben we opnieuw een bestelling geplaatst bij TES Industrial Systems voor de ombouw van andere 2 containerkranen.”