Dat werkt krachtig

, EBS European Bulk Services

EBS Loods besturing

European Bulk Services Rotterdam

In opdracht van European Bulk Services (EBS) Rotterdam heeft TES Industrial Systems de volledige elektrische installatie en besturing voor Loods 6 gerealiseerd.

Deze bulkopslagloods heeft een totale oppervlakte van circa 18.000m2 en bestaat uit 24 opslagbunkers, een opslaghal en doorvoerbunker. De bunkers worden aan de bovenzijde afgesloten door een 16-tal over elkaar verrijdbare dakluiken, waarvan 9 Z-luiken met een hoog en laag deel. Voor de aandrijving van de luiken, is elk luik voorzien van twee motoren die door Siemens S120 frequentieregelaars bekrachtigd worden. Elektrisch aangedreven stofluiken op de hoge luikdelen voorkomen productcontaminatie met naastgelegen bunkers.

Daarnaast heeft elk dakluik een kabeltrommel ten behoeve van de elektrische voeding en communicatie met de centrale Siemens 317F PLC. Loods 6 staat via glasvezel in verbinding met de centrale WINCC scada server op het EBS terrein. In de cabine, van een voor dit project door EBS nieuw aangeschafte mobiele Gottwald kraan, heeft TES een touchscreen display gemonteerd. Hierop wordt een WINCC web cliënt getoond, waarmee de kraanoperator de bunkers volledig automatisch kan besturen.

Fotografie: Paul Martens